Klanjana dženaza žrtvama masakra u selu Rasno kod Sjenice

0
792

Na seoskom groblju u Rasnu, selu koje pripada Opštini Sjenica na Pešterskoj visoravni danas u podne klanjana je dženaza Biseri Šemović (30), njenim roditeljima Fehimu (64) i Šefki (60) koje je ubio Biserin bivši suprug Enedin Turković (44). U isto vrijeme, ali na groblju u selu Doliće, ukopan je Enedin Turković, koji je nakon masakra koji je počinio u kući bivše tazbine izvršio samoubistvo u selu Doliće.

Teške tjelesne povrede zadobio je i Biserin rođeni brat Bekim kojeg je bivši zet nekoliko puta pucao u predjelu grudnog koša i ruke, a lakše je povrijeđeno i dvoje komšija porodice Šemović koji su pogođeni u noge. Prema informacijama do kojih smo došli niko od njih nije životno ugrožen.

Podsećanja radi, masakar u selu Rasno dogodio se u subotu oko 11 sati ujutru. Tada je Enedin automobilom došao do kuće svoje bivše supruge i počeo da puca. U dnevnoj sobi, hicima iz pištolja za koji je imao dozvolu, ubio je Biseru, Fehima i Šefku, pored ovog trostrukog ubistva, Enedin je  ranio  i bivšeg šuraka Bekima i dvoje komšija, a sve vreme u susednoj sobi bila su njegova i Biserina deca koja su čula krike, zapomaganje i pucnje, kao i Bekimova supruga, koja je prema tvrdnjama očevidaca pobjegla u sobu gdje su djeca, kada je Enedina ugledala sa pištoljem na vratima kuće.

Prema tvrdnjama prisutnih, Enedin je pre pucanja stao na  vrata od sobe, i rekao: “Šemovići, došao vam je kraj” i onda ranio šuraka, a potom ubio bivšeg tasta, suprugu i na kraju taštu.

Prema informacijama portala Nova.rs, Bisera i Enedin su godinama živeli i radili u Berlinu, a do razvoda je došlo prošle godine, nakon sudske odluke Biseri je dodijeljeno starateljstvo nad djecom i to bi takođe mogao da bude jedan od razloga zašto Enedin nije mogao da podnese razvod braka.

Prema riječima mještana ovog sela, Bisera je na odmor u rodno Rasno, kod svojih roditelja, došla prije mjesec dana dok je Enedin u svoje selo Doliće stigao nešto pre Bisere.. Na dan masakra Bisera i dvoje djece trebalo je da se vraćaju za Njemačku, a koji dan kasnije tamo je trebalo da otputuje i Enedin.

Prema podacima portala Nova.rs policijskoj upravi u Sjenici, Bisera nikada nije prijavljivala svog bivšeg supruga, niti je nadležnim organima poznato da je u njihovim međusobnim odnosima nakon razvoda bilo problema.

Izvor: Nova.rs