Misteriozna smrt djevojke u u hotelskoj sobi u Novom Pazaru

0
752
Ilustracija

Novopazarka Amina M. (22) nađena je jučer mrtva u hotelskoj sobi u centru Novog Pazara, a pored tijela bili su vidljivi tragovi krvi. Leš je, prema saznanjima Kurira, najmanje tri dana bio zaključan u sobi. 

“Tijelo su našli radnici hotela. Osoblje je najprije primijetilo da se djevojka tri dana nije pojavljivala na recepciji, niti je izlazila napolje, a istovremeno je iz sobe počeo da se širi neprijatan miris”, kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, Amina M. je sama došla u hotel i iznajmila sobu.

“Osoblje je pozvalo policiju, a kada je patrola došla, prvo su rezervnim ključem probali da otvore vrata. Međutim, soba je bila zaključana iznutra, a ključ je bio u bravi. Zato su morali da obiju vrata. Unutra su zatekli djevojku u lokvi krvi”, kaže izvor iz istrage.

Ilustracija: Shutterstock

Tijelo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdilo kako je nesretna djevojka preminula.

“Na uviđaj je izašao i viši javni tužilac, koji je naložio obdukciju, a rezultati još nisu poznati. Zasad je smrt djevojke misteriozna”, kaže izvor. Po nezvaničnim podacima iz istrage, najvjerovatnije je riječ o predoziranju.

U sobi su, navodno, nađeni i droga, tablete, a tijelo je u sobi, pretpostavlja se, bilo i duže od tri dana. Također, na rukama su uočene povrede koje mogu da ukažu na to da je ona sama sebi presudila”, kaže izvor.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Kako dodaje, policija je uzela mobilni telefon djevojke, koji će biti poslat na vještačenje.

“Utvrdit će se s kim je bila u kontaktu i s kim je obavila posljednji razgovor ili razmijenila poruke. Također, utvrdit će se i da li je nekome poslala oproštajnu poruku”, dodaje izvor.

Iako je Amina sama došla u hotel, bit će utvrđeno da li ju je neko posjećivao u sobi.

“Radnici su rekli da nisu primijetili da joj je neko dolazio, ali s obzirom na okolnosti, sve će biti istraženo”, dodao je izvor upoznat sa slučajem.

Izvor: Kurir.rs