Nova S o pozadini sukoba u Pazaru: Inspektori hapsili rođake tužioca

0
697
Screenshot/SANA

Već više od nedjelju dana traju spekulacije o razlozima sukoba u Novom Pazaru, koji je nakon ranjavanja N. B. kulminirao sukobom između zamjenika višeg javnog tužioca Edisa Arifovića i dvojice novopazarskih inspektora Emira H. i Ediba G. Arifović je tada uputio teške riječi na račun inspektora, koji su kasnije udaljeni sa posla, a sada isplivavaju i novi detalji u vezi sa tim slučajem.

Naime, inspektori novopazarske policije učestvovali su u dvije akcije u kojima je zaplijenjena izvjesna količina droge i kad su uhapšeni Arifovićev sestrić i šurak, saznaje portal Nova.rs

Novi Pazar su sredinom decembra potresle dvije pucnjave u roku od tri dana, a koje su mogle biti sprečene jer su, prema informacijama portala Nova.rs iz novopazarske policije, dvojica suspendovanih inspektora upozoravala svoje nadređene da se to može dogoditi. Navodno, nekoliko dana ranije muškarac je prijetio na javnom mestu N. B., koji je nekoliko dana kasnije upucan, ali ga je tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu i nije mu odredio zadržavanje.

Od pucnjava koje su potresle ovaj grad, sve više detalja izlazi na videlo široj javnosti. Nova.rs već je pisala da je zamjenik višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović ušao u sukob sa dvojicom suspendovanih inspektora, odmah nakon druge pucnjave, te da ih je tužilac napao zbog toga što su navodno u kafani sjedeli sa kriminalcem. Nakon toga, Nova.rs je objavio posljednju akciju suspendovanih inspektora, kada je kod člana kriminalne grupe Vlatka Tojagića, zaplenjeno 1,2 kilograma kokaina, ali i krivične prijave koje su navodno podnijete protiv Arifovića.

Screenshot/YouTube/SANA

Sada isplivavaju novi detalji.

Naime, Emir H. i Edib G. učestvovali su u akciji kada su “pala” dva člana Arifovićeve šire porodice zbog droge.

U prvoj akciji, sredinom aprila 2017. godine uhapšen je Nusret A., navodno šurak odnosno ženin brat Edisa Arifovića. zbog sumnje da je dilovao drogu. Naime, u Nusretovom automobilu “bmw” u Dubrovačkoj ulici u Novom Pazaru, inspektori su na zadnjem sedištu pronašli 1,5 kilograma marihuane.

Desetak dana kasnije, Nusret je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Višim javnim tužilaštvom, na osnovu kojeg je pravosnažno osuđen na četiri godine i sedam mjeseci zatvora.

“On je, poslije hapšenja i istrage, pred Tužilaštvom priznao da je kanabis, ukupne težine 1.496 grama, nabavio i držao radi dalje prodaje zbog čega mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i pet mjeseci zatvora”, kazao je tada portparol tužilaštva.

Foto: Radiostoplus.com

On je dodao da su još dva mjeseca zatvora dodata zbog toga što je krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršio dok je bio na uslovnom otpustu.

“Zbog toga mu je uslovna osuda zbog kršenja javnog reda i mira opozvana, pa je pravosnažno osuđen na četiri godine i sedam meseci zatvora i biće upućen na izdržavanje kazne”, objasnio je tada portparol.

Novopazarski inspektori, slučajno ili ne, učestvovali su i u akciji hapšenja Abdulrahmana Ć., navodno sestrinog sina Edisa Arifovića. Kod njega su, sredinom septembra prošle godine, prilikom pretresa, pronašli dvadesetak tableta psihoaktivne droge ekstazi, nešto ekstazija u prahu, kao i oko 25 grama “spida”. Abdulrahmanu je tada određeno zadržavanje, a potom i produžen pritvor do 30 dana. Prema informacijama portala Nova.rs, krivični postupak je u toku.

Izvor: Nova.rs