Novopazarac i Novosađanka koja ga je prijavila za silovanje bili u emotivnoj vezi

0
577
Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila Besima H. (49) zbog sumnje da je naoružan upao u stan svoje nekadašnje partnerke i seksualno se iživljavao nad njom.

Besim H. (49) iz Novog Pazara uhapšen je u ponedjeljak uveče u tom gradu zbog sumnje da je tokom vikenda u Novom Sadu silovao svoju bivšu djevojku (46), prijeteći joj pištoljem.

Kako prenosi Kurir, nesrećna žena ga je odmah prijavila policiji, a osumnjičeni je pobjegao u Novi Pazar, gdje je i pronađen.

Nije htjela pomirenje

“Besim H. i silovana žena bili su u emotivnoj vezi neko vrijeme. Međutim, ona više nije željela da bude s njim, pa mu je to i saopštila. Besim nikako nije mogao da se pomiri s tim. Svakodnevno ju je obasipao porukama, u kojima joj je pisao da želi da se pomire jer ne može da živi bez nje. Insistirao je da probaju još jednom, ali ona nije htjela ni da čuje”, navodi naš izvor iz istrage.

Kako kaže, odlučan da ponovo bude s Novosađankom, Besim H. je u subotu otputovao u Novi Sad, pozvao je i rekao da je ispred njenog stana.

“Kad joj je zakucao na vrata, žrtva je odlučila da ga pusti unutra i ne sluteći šta će se dogoditi. Unutra je nastavio da je ubjeđuje da se pomire, ali kad je ona odbila, izvukao je pištolj i počeo da vitla njim i prijeti joj da moraju biti zajedno. Žena se uspaničila jer nije znala da li je riječ o pravom oružju ili replici. Na kraju,on je uz prijetnju pištoljem silovao svoju bivšu djevojku i otišao iz njenog stana”, prepričava izvor dramu.

Nađeno oružje

Prema njegovim riječima, napastvovana žena je u ponedjeljak pozvala policiju i prijavila da je silovana.

“Novosadska policija je odmah otpočela potragu za njim. Obavijestili su i kolege iz Novog Pazara. Oni su poslije nekoliko sati u Pazaru pronašli osumnjičenog i uhapsili ga. Pretresom njegovog stana nađen je gasni pištolj, a sumnja se da je upravo njime prijetio ženi”, kaže izvor i dodaje da će Besim H. biti sproveden u Novi Sad na saslušanje.

Protiv Besima H. ranije nisu podnošene prijave za seksualno nasilje.

“Protiv njega nema prijava za silovanje ili neko slično krivično djelo, ali ga policija ima u evidenciji zbog nekih sitnijih krivičnih djela”; objašnjava izvor i dodaje da je istraga u toku.

Izvor: Kurir