OBJAVLJEN SNIMAK: Glumio policajca, pa pretresao migrante u centru Novog Pazara

0
223

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Pazaru, u petak su uhapisli Adisa Dazdarevića iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno predstavljanje.

Naime, kako javlja portal Sandžakpress osumnjičeni se predstavljao kao ovlašteno službeno lice. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronađen je gasni pištolj i desetak službenih legitimacija.

Adis Dazdarević je navodno prema pisanju ovog sajta oslobođen intervencijom sudije osnovnog suda što je izazvalo opšte nezadovoljstvo građana i pripadnika policijske uprave u Novom Pazaru.

Pojedinci koji su časni u redovima Policijske uprave u Novom Pazaru su izrevoltirani odlukom sudije Igora Kozlova koji…

Posted by Pazarske on Saturday, July 25, 2020

Na socijalnim mrežama su isplivale identifikacione isprave Adisa Dazdarevića koje je, kako se ističe u tekstu, koristio da bi imao pristup službenim podacima javnih ustanova, među kojima i Opšta bolnica u Novom Pazaru.

Ovaj pazarski portal nastavio je pisanje teksta o Dazdareviću kada je na internetu osnovuo snimak kako Dazdarević, predstavljajući se kao policajac u civilu pretresa dvoje migranata i oduzima im novac, lijekove, telefone i ostale stvari iz njihovog vlasništva.

No, Dazdarević demantuje navode portala Sandžak Press i tvrdi da je riječ o njegovoj diskreditaciji i medijskom linču koji se protiv njega vodi iz, kako je naveo, krugova Stranke pravde i pomirenja nakon navodnog sukoba sa sinom lidera SPP, zbog čega je napustio ovu stranku.

Adis Dazdarević pljačka migrante u Novom Pazaru

AFERA ŠPIJUN SE NASTAVLJA – Adis Dazdarević, osumnjičeni za falsifikovanje medicinskih izvještaja u COVID Bolnici u Novom Pazaru uz lažno predstavljanje da je policijski inspektor, uhvaćen na djelu kako uz pomoć istih legitimacija pljačka migrante u Novom Pazaru. Kako se sam hvala na društvenim mrežama, još uvijek je na slobodi zahvaljući vezi koju ima sa sudijom Igorom Kozlovim, a brani ga advokat Zlatan Kurtović.Više o njemu čitajte u članku:https://sandzakpress.net/afera-spijun-dazdarevic-falsifikovao-izvjestaje-pacijenata-u-covid-bolnici

Posted by Sandžak PRESS on Saturday, July 25, 2020

Posebno ističe da je jedna od najgnusnijih laži da je ulazio u Covid bolnicu u Novom Pazaru i mijenjao izvješataje o pacijentima preminulim od virusa COVID 19, a što je objavio portal Sandžak Press.

Što se brojnih legitimacija tiče, koje su pronađene kod njega, Dazdarević kaže da je riječ o legitimacijama koje su legalno izdate od brojnih policijskih udruženja, te da je on potpredsjednik jednog od njih – Evropske policijske asocijacije Srbije.

Dazdarević navodi da je i član Internacionalne policisjke organizacije, Globalne policijske asocijacije, Centra za bezbednost istrage i odbranu DBA, Sindikata policije i policijskih starešina i Sindikata radnika policije.

Izvor: Sandzakpress.net / Sandzacke.rs