Osumnjičeni Pazarci se brane sa slobode, jedan priznao krivicu

0
205

Direktor JKP “Gradska čistoca” iz Novog Pazara E.O. zaključio je sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, saznaje radio Sto plus.

Tužilaštvo još uvijek nije odgovorilo na pitanje ovog radija o visini kazne, koju treba da potvrdi sud i izrekne mu presudu.

Više osoba iz ovog grada, koje su u prošlonedjeljnoj akciji Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu privedene zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i mahinacije prilikom javnih nabavki, puštene su da se brane sa slobode, jer više nisu postojali zakonski osnovi za njihov pritvor.

Foto: Više javno tužilaštvo Kraljevo/kv.vi.jt.rs

Krivicu nisu priznali i braniće se sa slobode pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara E. Š. koji je osumnjičen za dva krivična djela trgovina uticajem, direktor JP “Zavod za urbanizam” S. LJ. osumnjičen za dva krivična djela zloupotreba službenog položaja, kao i zaposleni u Gradskoj upravi D. M. koji se tereti za četiri krivična djela trgovina uticajem.

Osim njih, među osumnjičenima su i A. S, I. A. zbog krivičnog djela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, kao i V. E. odgovorno lice u ponuđaču.

Prošle nedjelje je uhapšeno ukupno 28 osoba u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru, zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com