Pazarac tvrdi da ga je policija pretukla i ponižavala, istraga još nije okončana

0
173
Screenshot

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru još uvijek nije okončalo istragu o incidentu koji se desio u septembru u kojem je Edin Hadžović zadobio povrede nakon intervencije policije u jednom ugostiteljskom objektu.

Kako saznaje N1, od ishoda istrage zavisiće i mjere koje će preduzeti Policijska uprava Novog Pazara prema policajcu kojeg je Hadžović okrivio da ga je pretukao.

Hadžović je ispričao da je pretučen 10. septembra ove godine kada je, kako je naveo, pokušao da zaštiti maloljetnike, koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu, od maltretiranja policije.

“Policajci su nenormalno grubo i nasilnički prišli toj djeci. Satjerali su ih u ćošak. Počeli su sa maltretiranjem, a ja sam samo rekao da malo kulturnije i normalnije postupaju prema njima. Onda su se okrenuli i došli do mene. I završilo se kako se završilo. Dobio sam dva udarca u predjelu glave”, kaže Hadžović.

Dodaje da su policajci dok je trajao pregled u bolnici, zbijali šale na njegov račun govoreći mu da se “okliznuo na koru od banane”. Kaže da je cio dan proveo u pritvoru sa polomljenim nosem, i da mu je povreda sanirana tek kada ga je sudija pustio da se brani sa slobode.

“Zbijali su šale sa mnom. Rekli su da sam okliznuo na koru od banane u lokalu. Da nisam dobio udarce od policajca, nego da sam se okliznuo na bananu”, priča Hadžović.

Novopazarska policija ranije je saopćila da je Hadžović uhapšen jer je ometao policajce u vršenju dužnosti. Prema nezvaničnim saznanjima, Unutrašnja kontrola policije završila je posao provjere postupanja policijaca tokom intervencije i izvještaj dostavila tužilaštvu koje će ga koristiti prilikom odlučivanja o ishodu istrage.

Izvor: N1