Pljevljak se žalio na policajku

0
173

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je tokom novembra 2020. godine izvršilo kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu četiri pritužbe građana. U sva četiri slučaja pritužbe su se odnosile na policijske službenike policije opšte nadležnosti, piše Dan.

U jednom slučaju, na osnovu činjenica i dokaza utvrđenih u postupku unutrašnje kontrole, pritužba je ocijenjena kao osnovana. Izvještaj o izvršenim provjerama, sa spisima predmeta, dostavljen je starješini Uprave policije na dalji postupak, u cilju pokretanja disciplinskog postupka protiv policijske službenice, zbog teže povrede službene dužnosti neizvršavanje ili nesavjesno ili neblagovremeno ili nemarno vršenje službenih obaveza.

“Građanin K.G. iz Pljevalja uputio je pritužbu na policijsku službenicu Stanice policije CB Pljevlja R.T., u kojoj je iskazao nezadovoljstvo zbog činjenice da je imenovana i protiv njega podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje u Pljevljima, a povodom događaja koji se desio 28. maja 2020.godine u Pljevljima, kojom prilikom je napadnut od strane D.A. On je to prijavio policiji, uz isticanje da je prekršaj fizičkog napada, koji mu je predmetnim zahtjevom stavljen na teret, imenovana policijska službenica utvrdila na osnovu izjave lica koje je on prijavio”, saopšteno je iz Unutrašnje kontrole.

U preostala tri slučaja, u sprovedenim postupcima unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi iz pritužbi.

Izvor: Dan