Priboj / Pretučen radnik Elektrodistribucije dok je očitavao brojilo za struju

0
347
Foto: Ilustracija

Saudin Hanić (44), radnik Elektrodistribucije iz Priboja, brutalno je pretučen 5. januara u Sastavcima prilikom očitavanja brojila za struju. Na njega je nasrnuo E.H. kod koga je očitavao struju i pesnicama mu je zadao više udaraca u predjelu glave i vrata.

Saudin Hanić, Pribojac je sa 70 odsto invaliditeta, u ranom detinjstvu ostao bez lijeve ruke. Kaže da kada je 5. januara krenuo da očita strujomere potršačima u Mjesnoj zajednici Sastavci ni slutio nije da će sa radnog zadatka završiti pravu u bolnicu i jedva izvući živu glavu.

On navodi da mu je povrede udarcima pesnicom naneo E.H. kod kojeg je očitavao strujomer.

“Došao sam u kuću vlasnika kojeg poznajem više od jedne decenije, jer im toliko dugo očitavam struju. Pošto sam pozvonio na vrata, otvorila mi je žena kojoj sam čestitao praznike i koja me je ljubazno uvela u kuću. U momentu dok sam otvarao strujomer da bih slikao brojilo sa sprata dotrčao je njen sin E.H. i počeo da mi psuje majku i da me vrijeđa. Vikao je na mene i prijetio mi pogrdnim riječima, optužujući me da sam mu ja pokvario zvonce na ulaznim vratima. Rekao je ‘zapamtićeš ti mene’. Pokušao sam da ga umirim i ubijedim da nisam pokvario zvonce, međutim uzalud je bilo. Kada sam završio posao i izašao iz kuće on je istrčao za mnom i sa leđa me dva puta uradio pesnicom, prvi put u glavu, drugi u vrat”, kazao je Hanić za portal PP Media.

Stepen povreda bio je takav da je Hanić morao noć provesti u bolnici i tek sutradan pušten je na kućno liječenje. On tvrdi da i dalje osjeća snažan bol u predelu vrata i leđa, gdje su i dalje primetni otoci te da bez tuđe pomoći ne može da ustane iz kreveta.

U Policijskoj upravi Prijepolje medijima je potvrđeno da je Hanić cio slučaj prijavio. Oni navode da je E.H. saslušan te da je o svemu obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju od koga se čeka odgovor da li u događaju koji se desio u Sastavima ima elemenata krivičnog djela.

Izvor: PP Media