Prijepoljac uhapšen zbog slanja prijetećih SMS poruka

0
279
Foto: Ilustracija /Shutterstock

Osnovni sud u Prijepolju prihvatio je u utorak predlog Osnovnog javnog tužilaštva u tom grad i odredio pritvor do 30 dana E.N. zbog sumnje da je slao prijeteće poruke privredniku Andanu Mušoviću, kome je pre tri mjeseca zapalio dva automobila. Pritvor mu je određen zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, ovu informaciju potvrdila je za “Novosti” potparol OJT Jasminka Bošković.

Zbog osnovane sumnje da je slao prijeteće poruke E.N. je saslušan u prošli petak, dok je u subotu uhapšen kada mu je i određeno zadržavanje od 48 sati. Međutim u ponedeljak pošto mu je isteklo policjsko zadržavanje izveden je pred sudiju koji mu nije odrijedio pritvor koje je predložilo Osnovno javno tužilaštvo. Ipak samo dan kasnije ponovo saslušan, i sud je ovoga puta doneo rijšenje da se E.N. odredi pritvor.

Inače, osumnjičeni E. N. je u dvorište porodice Mušović 3. novembra prošle godine, bacio molotovljev koktel koji je izazvao požar u kojem su izgorjela dva njegova automobila, a vatra se potom proširila i na potkovicu njegove porodične kuće i tom prilikom oštetila i kuću Adnanovog prvog komšije. Brzom reakcijom vatrogasa tada je izbjegnuta prava tragedija jer se Mušović sa suprugom i troje djece spasao bježeći od vatrene stihije na sporedni izlaz kuće.

Policija je tada uhapsila E. N. pod sumnjom da je bacio eksplozivnu napravu i određen mu je pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti. On je iza rešetaka ostao sve do 22. decembra kada mu je sudija Milan Vasiljević ukinuo pritvor, našavši da više ne postoje razlozi za njegovim daljim zadržavanjem.

Tokom minule sjedmice Mušović je dobio prijeteće SMS poruke u kojima mu je „neko“ poručio „da se na ovome neće završiti“ i upozorio ga „ko sve stoji iza mene“. On je pretnje odmah prijavio policiji.