Sjenica / Specijalne jedince policije i Žandarmerije tragaju za višestrukim ubicom

0
1194
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Tri osobe ubijene su sa više hitaca, dok su tri osobe ranjene u porodičnoj svađi, koja se dogodila u kući u selu Rasno na Pešterskoj visoravni, a koje pripada Sjenici.

Kako prenosi portal Nova.rs, u porodičnoj kući bivši muž je ubio suprugu, tasta i taštu i ranio bivšeg šuraka. Ubijeni su B.Š. (44), njeni roditelji F.Š. (64) i Š.Š. (60), dok je njen brat B.Š. (35) teško ranjen i trenutno se nalazi u bolnici.

Načelnik hirurgije Opšte Bolnice u Novom Pazaru, dr. Tutić Izet rekao je da se povrijeđeni nalazi u teškom stanju i da se ljekari bore za njegov život.

“Pogođen je sa više hitaca u predelu grudnog koša i desne ruke i trenutno se nalazi na skeneru i ljekari ga spremaju za hitnu operaciju”, rekao je dr. Tutić.

Također, ranjeno je i dvoje komšija i oni su smješteni u sjeničku bolnicu.

Počinilac ovog zločina je pobjegao sa lica mjesta, i za njim je u toku intenzivna potrga, za sada je oko pešterske visoravni formiran takozvani “gvozdeni obruč”, koji čine specijalne jedince policije i Žandarmerije, dok pripadnici Žandarmerije pod punom opremom obezbjeđuju putne pravce Sjenica – Novi Pazar kao i Sjenica- Tutin.

Izvor: Nova.rs