SUMNJIVA KURIRSKA POŠILJKA! Spriječeno krijumčarenje lijekova, garderobe i motora iz Novog Pazara

0
236
Foto: Uprave carine

Carinici su 10. avgusta 2020. godine prilikom tzv. “dubinske kontrole” kod mjesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli preko 23.000 pojedinačnih doza lijekova, krema i sprejeva, kao i veću količinu garderobe, obuće i tehničke robe bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Kako je utvrđeno nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara ove pošiljke uputilo je na adrese različitih primalaca.

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka.

Kako na mjestu zaustavljanja nije bilo uslova za detaljan pregled, vozilo je dopraćeno do Terminala Kraljevo.

Foto: Uprava carine

Tada je nakon istovara, među pošiljkama nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara adesiranim na različite primaoce pronađeno oko 18.000 komada različitih lekova, krema i sprejeva, kao i oko 5.000 tračica za merenje šećera u krvi.

Među krijumčarenim lijekovima je 200 pakovanja od po 50 tableta antpsihotika “Prazine”, koji se koristi u liječenju šizofrenije, različitih psihičkih poremećaja i staračke demencije, kao i 180 pakovanja od po 30 tableta antidepresiva “Amizol“.

U pošiljkama se našlo i 60 kutija od po 20 tableta antikoagulansa „Sintrom“, 40 pakovanja od po 12 kesica lijeka protiv prehlade i gripa “Tylol Hot“, 30 pakovanja sa po 20 tableta diuretika “Edemid“, 192 tube antireumatske kreme “Counterpain“ i 50 bočica antibiotskog spreja za rane “Vioplex-T“.

Foto: Uprava carine

Pored toga, u njima je pronađeno i 96 pakovanja sa po 50 tračica za mjerenje šećera u krvi “Contour Plus”, a pojedini lijekovi obilježeni su akciznim markicama Albanije i Kosova.

Pored lijekova, čiji je promet poštom zabranjen, u pošiljkama je otkriveno i oko 300 trenerki, helanki i patika sa oznakama poznatih robnih marki, kao i pet dizel motora, agregat za struju, prskalica i muzilica.

Foto: Uprava carine

Izvor: Espreso.rs