Tutin / Novosti: Djeca zbog straha ne idu u školu, jer je nastavnik napasnik ponovo na slobodi

0
160

Majka djevojčice iz Tutina koju je seksualno maltretirao nastavnik, za “Novosti” otkriva da je ogorčena što se napasnik, zbog male kazne, ponovo našao na slobodi. Kćerka se još nije psihički oporavila od zlostavljanja, pišu “Novosti”.

Nakon što je nastavnik Osman A. (65), iz Tutina – koji je dvije godine nedozvoljenim polnim radnjama seksualno uznemiravao i maltretirao jedanaestogodišnju učenicu Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” – krajem prošle nedjelje u Novom Pazaru osuđen na “samo” 18 mjeseci zatvora i pušten na slobodu, porodica oštećene živi u strahu.

Majka djevojčice A. Dž. je rekla za “Novosti” da se njena kćerka nije psihički oporavila i da još ide kod psihijatra zbog zlostavljanja. Navodi da se loše osjeća i da ne ide u školu. Iz straha, u ponedeljak u školi nisu bila ni dvojica njenih sinova, učenici drugog i šestog razreda.

“Prije nego što je napasnik uhapšen, naša porodica, a posebno djeca, doživljavala je strašne pretnje. To je bilo užasno i nepodnošnjivo, ali smogli smo snage da sve prijavimo policiji. Djeca ga se i sada boje, puna su straha i ne smeju u školu. Na časove će ponovo krenuti kada se budu osjećala sigurno”, priča A. Dž.

Ona napominje i da će se protiv sramne presude, koja je, kako naglašava, zaprepastila cio Tutin i Srbiju, boriti sve do Strazbura, dok pravda ne bude potpuno zadovoljena.

Izvor: Novosti.rs