Uhapšen direktor PIK “Pešter”: Prodavao imovinu kombinata, za sebe prisvojio 23 miliona?

0
461
Ilustracija: Shutterstock

Policija je uhapsila Đ.O. (70), odgovorno lice PIK “Pešter” iz Sjenice zbog sumnje da je učinio krivična djela zloupotrebe položaja odgovornog lica i oštećenja poverilaca, saopćilo je danas Ministarstvo unutršnjih poslova (MUP).

On se tereti da je od 2018. do 2021. izvršio prodaju nepokretnosti firme PIK “Pešter“ većem broju kupaca, pri čemu je od njih primio 23.286.013 dinara, koje nije uplatio na račune firme kao ni na račun Osnovnog suda u Sjenici, “iako je bio dužan to da učini“.

Kako se sumnja, on je novac prisvojio i iskoristio za svoje potrebe,

Time je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 23.286.013 dinara i za taj iznos oštetio PIK “Pešter“, kao i poverioce tog privrednog društva koje je u blokadi, dodaje se u saopćenju, prenosi Radiostoplus.com.

MUP je naveo Đ.O. sumnjiči da je prilikom prodaje jedne od nepokretnosti ugovorio sa kupcem da dio kupoprodajne cijene u iznosu od 20.000 evra, uplati na račun jednog od poverilaca, što je kupac i uradio.

Na taj način, Đ.O. je, kako se sumnja, stavio tog poverioca u povoljniji položaj, oštetivši druge poverioce PIK “Pešter“ koji izvršenom blokadom tekućeg računa nisu uspjeli da namire ni dio svog potraživanja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

On je uhapšen po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Izvor: Radiostoplus.com