Uhapšen Novopazarac: Švercovao raznu robu, lisice mu stavljene nakon primopredaje

0
253
Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom dubinske kontrole u blizini Kraljeva, u jednom autobusu zaplijenili raznu robu stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina, a u kombiju garderobu za koju se sumnja da je falsifikat poznatih brendova, saopštila je danas Uprava carina.

Oba prekršaja otkrivena su 25. maja kod mjesta Pojate u blizini Kruševca, kada su carinici, čekajući autobus turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Istanbul – Novi Pazar i za koji se sumnjalo da prevozi robu bez plaćenih carinskih dažbina, uočili da vozač predaje dio robe vozaču kombija beogradskih registracija.

Kako nije bilo uslova da na licu mjesta pregledaju vozila, carinski službenici su i autobus pun putnika i kombi dopratili do carinskog magacina u blizini Kraljeva radi detaljne kontrole.

U autobusu je tom prilikom iza vozačevog sjedišta, u toaletu i prtljažniku pronađena sakrivena roba stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina.

Riječ je o gotovo 700 bombona u 29 pakovanja koje su bile otkrivene u toaletu autobusa, zajedno sa još 65 pakovanja meda za potenciju.

Foto: Uprava carina

Neprijavljenog tovara bilo je i iza vozačevog sedišta, gdje se nalazilo više od 200 pari patika, kao i 35 parfema, u čiju autentičnost se takođe sumnja

Pored toga, sakrivena roba pronađena je i u prtljažniku autobusa, gdje su carinici otkrili još devet automobilskih dizalica marke, dok je za svu pronađenu robu odgovoran jedan od vozača autobusa, 56-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara.

Saučesnik u pokušaju krijumčarenja bio mu je 48-godišnji Beograđanin u čijem je kombiju “mercedes vito” beogradskih registracija u torbama i kesama pronađena garderoba za koju se sumnja da nije originalnih oznaka brendova.

Među zaplijenjenom odjećom najviše je bilo majica – 55 komada, zatim košulja, trenerki, farmerki, bermuda i kaiševa, navedeno je u saopćenju.

Izvor: Tanjug