Porodica iz Požege ostala bez oba sina za 4 godine

0
325
Foto: indeksonline.rs

Jakub C. (17), iz novopazarskog sela Požega, utopio se u nedjelju u jezeru Gazivode. To je druga tragedija u posljednjih nekoliko godina koja je zadesila njegove roditelje. Prije četiri godine izgubili su još jedno dijete, piše Blic.

Ronioci Žandarmerije našli su telo tinejdžera na 15 metara od obale. Kako je došlo do nesreće i šta je uzrok davljenja maloljetnika biće utvrđeno poslije obudkcije.

Zla kob, koja prati porodicu Jakuba C, jučer je bila glavna tema mještana Požege.

“U nedjelju ocu je rekao da sa dvojicom drugara i rođakom želi da ide u Ribariće, gdje rođak ima neku vikendicu, Otac se uprostivio tome i upitao ga “šta ćeš da udeš tamo”. Mladić je međutim bio uporan da ode i rekao mu ‘idem babo malo da prošetam'”, pričaju rođaci stradalog mladića.

Četvorica tinejdžera su otišla u Ribariće, kupala se, skakala u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

“U jednom momentu rekao im je “ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više, jer mi je hladno”. Ušao je, zaronio i nije isplivao”, dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

Foto: Alem Rovčanin/Tanjug

Kada su vidjeli da Jakub ne izranja, drugari i rođak su se uplašili, počeli da vrište, dozivaju pomoć. Odmah su obavestili Jakubove roditelje, policiju u Novom Pazaru. Tek su ronioci uspijeli da izvukli tijelo nesrećnog mladića.

“Bio je divno dijete. Dobar đak, vredan. Završio je drugu godinu gimnazije u Novom Pazaru, imao snove”, kroz plač navode rođaci.

Smrt tinejdžera nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu, za relativno kratko vreme.

“Jakub je najstarije dete. Posle njega su rođene dve devojčice, pa jedan dečak. Taj mališan je bio bolestan od rođenja, i umro je pre četiri godine. Nije pošteno jadničak ni prohodao ni progovorio. Roditelji su poslije njegove smrti dobili još jednu djevojčicu. Tek je napunila godinu dana. Kako će preživeti Jakubovu smrt, ne znamo. Uspeli su da se uzdignu posle smrti mlađeg sina, dete je bilo bolesno. Kako će pregurati ovo, utapanje zdravog, pravog mladića, pred kojim je bila budučnost, zaista ne znamo”, pitaju rođaci Jakuba C. i dodaju da će nesrećnim roditeljima pružiti svu neophodnu pomoć “zbog tri kćerkice koje treba da izvedu na put”.

Izvor: Blic.rs