Armin Hodžić, predsjednik BNV-a Hrvatske: Ovo je signal za Bošnjake kome ne smiju dati glas

0
223
Foto: Faktor.ba

Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o BiH kao “nestabilnoj zemlji pod kontrolom militantnog islama” izazvala je žestoke reakcije domaće javnosti i zvaničnika.

Skandalozne izjave hrvatske predsjednice, uzimajući u obzir ranije izjave sličnog karaktera, nisu iznenadile predstavnike Bošnjaka u Hrvatskoj, piše Faktor.

Kolinda o BiH: “Vrlo nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama”

“Rekao bih čak da su i očekivane s obzirom na to da se u Hrvatskoj odvija predizborna kampanja za predsjedničke izbore, a da Kolinda Grabar-Kitarović gubi značajan broj birača na desnom spektru od protivkandidata Škore, pa joj treba atmosfera vanjskog neprijatelja koji je pred vratima kako bi mogla povratiti svoje birače”, kazao je za Faktor Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske.

Foto: PIXSELL

Međutim, ocjenjuje Hodžić, ovakvi istupi Grabar-Kitarović su udar na suverenitet BiH jer ona, kako je kazao, hoda po svijetu i govori da je BiH nestabilna država, a da su muslimani u njoj teroristi i radikali.

“Velikodržavne politike susjedstva uvijek imaju dva cilja kada je BiH u pitanju, a što se očitava najbolje u Kolindinoj izjavi. Prvi je da je BiH nestabilna, a samim tim i neodrživa država. Drugi je kako su Bošnjaci nekakvi fundamentalisti jer se time želi potkopati njihova pozicija i ocrniti ih pred međunarodnom zajednicom, odnosno dovesti ih u situaciju da su oni nekakva prijetnja za Evropu. Sve ovo dobar je signal za Bošnjake u Hrvatskoj kome nikako ne smiju dati svoj glas”, zaključuje Hodžić.

Izvor: Faktor.ba