Burno u Kosovskoj Mitrovici: Građani čuvaju apoteke

0
163
Screenshot: Youtube/Kosovo Sever Portal KoSSev

U centru Sjeverne Mitrovice, ispred jedne od apoteka negodovala je grupa građana, a povod je bio provjrera koju obavlja kosovska inspekcija zajedno sa policijom. Nakon negodovanja i zvižduka građana inspekcija je otišla a vlasnik apoteke zaključao je privremeno objekat kako ne bi bio zaplijenjen inventar.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, vlasnici drugih apoteka u gradu također su zatvorili apoteke.

Kako je medijima ispred apoteke Moć prirode rekao vlasnik Blagoje Savić, inspekcija je tražila da radnici u apoteci imaju diplome priznate od strane kosovske vlade, kao i da imaju samo one lijekove koji su dozvoljeni za prodaju na Kosovu.

On je rekao da je tako nešto nemoguće, zato što srpski ljekari propisuju lijekove koje odobrava Srbija, i osudio je ovakvu akciju Kosovske inspekcije usred pandemije, kada, kako je rekao, ima hiljade oboljelih građana kojima su potrebne usluge apoteka.

Prema posljednjim informacijama, ispred apoteke u centru grada i dalje sjede građani, tu je i interventna i jedince obične policije. Apoteka je u međuvremenu ponovo otvorena, i ispred apoteke je veći broj građana koji čeka da kupi lijekove.

Izvor: KoSSev