Dječacima košarkašima iz Novog Pazara zabranjen ulazak na Kosovo

0
306
Foto: N1

Pripadnici Kosovske policije su na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili ulazak na Kosovo dječacima Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara.

Pioniri i kadeti “Rasa” trebalo je da u Sjevernoj Mitrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz “Trepče” i “Poletarca”. U okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije planiran je bio i meč između domaće “Trepče” iz KK “Novi Pazar” ali, kako je za Kosovo online potvrđeno u ovom klubu, oni nisu ni krenuli na put, jer im je poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Sjeverne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo online da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

“Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji”, upitao je Trpković i dodao da “ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je srtpljenje pri kraju”.

Kancelarija za Kosovo osudila je zabranu ulaska na Kosovo dečacima iz KK Ras, navodeći da je to još jedna potvrda “otvorenog šovinističkog” odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom.

Izvor: Kosovo online