Grenell od Kosova traži ukidanje taksi na robu iz Srbije

0
67
Foto: Facebook

Posebni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Kosova i Srbije, ambasador Richard Grenell sastao se danas odvojeno s liderom Pokreta Samoopredjeljenje Albinom Kurtijem i predsjednikom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom, od kojih je zatražio ukidanje taksi od 100 posto na uvoz robe iz Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka s Mustafom, u kratkoj izjavi novinarima Grenell, koji je ambasador SAD-a u Njemačkoj, istakao je da su u njegovom fokusu i fokusu administracije predsjednika Trumpa, ekonomski razvoj. On je rekao da je tražio ukidanje taksi na uvoz robe iz Srbije.

“Mi, u Americi, nismo zaintresovani da se mešamo u formiranje vlade, nego smo zaintresovani za ekonomski razvoj. Podelio sam svoju viziju da što brže stignemo do toga da se ukinu takse, a da Srbija prekine kampanju povlačenja priznanja”, kazao je Grenell.

Richard Grenell sastao se sinoć sa kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem u Prištini, a nakon sastanka je poručio da će biti usredsređen na ekonomski napredak.