Kosovo / Uhapšeno 35 osoba, među njima i 12 policajaca, bageri rušili kockarnice

0
410
Foto: kosova.info

U zajedničkoj operaciji pravosudnih i bezbjedonosnih institucija sprovedenoj u petak uvečer u selu Karačevo, opština Kamenica, u prištinskom regionu i na drugim lokacijama na Kosovu, uhapšeno je 35 osoba, među kojima i 12 policajaca, pod sumnjom za umješanost u ilegalno kockanje, trgovinu ljudima i druge kriminalne aktivnosti.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu Jetish Maloku na konferenciji za novinare je izjavio da je Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu vodilo gotovo jednogodišnju istragu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući ilegalno kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti.

Maloku je kazao da je do sada uhapšeno 35 osumnjičenih osoba, među kojima je 12 policijskih zvaničnika, kao i švercera i vlasnika kazina.

“Tokom akcije srušena su sva kazina koja su radila u tom dijelu i oduzeti su razni predmeti za koje se sumnja da su korišćeni u njihovoj djelatnosti”, rekao je on.

Major Policije Kosova Zejnullah Surdulli je na istoj konferenciji rekao da je operacija imala za cilj borbu protiv krivičnih dela krijumčarenja robe, trgovine ljudima, obezbeđivanje prostorija za prostituciju…

On je naveo da je u području Karačeva izvršen pretres na 12 lokacija koje su bile kazino objekti i uhapšeno je sedam osoba za koje se ispostavilo da su njihove mušterije, a zapljenjeno je i 120 uređaja, šest kompjuterskih kućišta i drugo. Surdulli je kazao da je pretres obavljen i u zoni Prištine gde je zapljenjeno 25 aparata i oko 3.950 eura te su zadržane tri osobe.

Izvor: Anadolija