Nakon tenka kod Zvezdinog stadiona, kod Dinamovog osvanuo traktor

0
234

Dan nakon što je ispred stadiona beogradskog nogometnog kluba Crvena zvezda osvanuo tenk uoči utakmice playoffa Lige prvaka protiv švicarskog kluba Young Boys, pod tribinom Dinamova stadiona Maksimir u Zagrebu neko je u utorak poslijepodne parkirao traktor, javljaju zagrebački mediji.

Fotografije traktora ubrzo su počele kružiti društvenim mrežama, no već navečer, kako prenosi Jutarnji list, traktor više nije bio parkiran pored stadiona.

Večernji list je, pak, zaključio kako se radi o odgovoru navijača Dinama s pozivom da publika sama procijeni što su navijači željeli poručiti.

Europska nogometna federacija (UEFA) saopćila je u utorak za Radio Slobodna Europa da je nakon konsultacija s klubom Crvena zvezda i nadležnim organima za provođenje zakona u Srbiji obaviještena da postavljanje starog rashodovanog tenka ispred stadiona “Rajko Mitić” nema političku konotaciju, prenio je Tanjug.

“Navijačka skupina Crvene zvezde dobila je odobrenje nadležnih organa za postavljanje tenka s klupskim bojama izvan stadiona, što je tražila već nekoliko godina. Njegovo postavljanje nema nikakve veze sa večerašnjom utakmicom playoffa Lige prvaka”, stoji u odgovoru UEFA-e.

Izvor: Al Jazeera i Agencije