OSUĐEN POZNATI SARAJEVSKI REPER: Evo koliko je dobio za dilanje droge

0
1008

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je sarajevskog repera Adnana Nikšića, poznatijeg kao Sajfer, na dvije godine zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ovu informaciju je potvrdio Nikšićev advokat Edis Mustafić, koji je kazao da je Sud donio presudu na osnovu sporazuma o priznanju krivnje koji je Nikšić sklopio sa Okružnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu.

Potpisivanjem sporazuma, Nikšić je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i odrekao se prava žalbe na sankciju.

“Presuda je rezultat njegovog držanja tokom postupka, jer je od samog početka moj klijent sarađivao. Također, pred Sudom se izvinio za svoje postupke i izrazio duboko kajanje”, kazao je Mustafić.

Nikšić je uhapšen 11. januara na autobuskoj stanici u Lukavici, kad je pretresom njegovog “BMW-a X5”, policija pronašla pet kilograma skanka.

Droga je otkrivena u crnom koferu, u prtljažniku terenca, nakon što su ga presreli istražitelji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, koji su od kolega iz MUP-a Kantona Sarajevo dobili dojavu da se u ulici Petra Mandića priprema primopredaja droge. Nakon nepunih mjesec pritvora, Sajfer je pušten da se brani sa slobode.

Sarajevska policija je, nakon Adnanovog hapšenja u Istočnom Sarajevu, uhapsila njegovog brata Aliju Nikšića. Pretresom njegove kuće u Sokolović Koloniji i automobila “ford fiesta”, pronađeno je 4,5 kilograma skanka, kao i oružje.

Istragu u ovom slučaju provodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a Alija Nikšić je još u pritvoru.