Ovo su novi, preliminarni rezultati izbora u BiH

0
154
Foto: Klix.ba

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) saopćila je nove preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate lokalnih izbora u BiH u 2 sata ujutro.

Objavljeni su rezultati za načelnike i gradonačelnike svih općina i gradova u BiH na osnovu 63,83 posto obrađenih glasačkih mjesta. Od ukupnog broja prebrojanih glasova, nevažećih listića je bilo 5,83 posto, a 94,17 posto važećih. Za skupštine gradova i općina do sada je obrađeno svega 28,12 posto glasačkih mjesta. Od toga je 94,92 posto važećih i 5,08 posto nevažećih listića, objavljeno je na sajtu CIK-a BiH.

Prema informacijama u dva sata ujutro, u Kantonu Sarajevo u utrci za načelnika općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa osvojenih 51,25 posto glasova, za načelnika Općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) sa osvojenih 54,12 posto glasova, načelnika Ilidže Nermin Muzur (Četvorka) sa 64,06 posto glasova, za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SDA) sa osvojenih 47,92 posto glasova, dok za načelnika Općine Vogošća vodi Edin Smajić (SDA) sa osvojenih 52,53 posto glasova, a za načelnika Općine Trnovo Ibro Berilo (SDA) sa osvojenih 81,19 posto glasova.

Foto: Faktor.ba

U Istočnom Sarajevu ubjedljivu pobjedu nosi SNSD-ov Ljubiša Ćosić sa više od 56 posto glasova. U Banjoj Luci je Draško Stanivuković ubjedljivo ispred Igora Radojičića sa 54,62 posto do sada osvojenih glasova. Za gradonačelnika Livna vodi Darko Čondrić (HDZBiH) sa osvojenih 34,73 posto glasova, a gradonačelnika Čapljine Smiljan Vidić (HDZ BiH) sa osvojenih 63,05 posto glasova.

U utrci za gradonačelnika Cazina vodi Nermin Ogrešević (A-SDA) sa 67,91 posto glasova, a za gradonačelnika Bihaća Šuhret Fazlić (POMAK) sa 45,85 posto glasova. U Tešnju za načelnika Općine vodi Suad Huskić (SDA) sa 60,57 posto glasova, a za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović (nezavisni kandidat) sa 66,34 posto glasova.

Bijeljina bilježi promjene, naime Ljubiša Petrović koji je kandidat SDS-PDP ispred je druga dva kandidata, Miće Mićića i Bobana Lazića. U utrci za načelnika Općine Stolac vodi Stjepan Bošković (HDZ BiH) sa osvojenih 59,53 posto glasova.

Rezultate možete pogledati na stranici CIK-a.

Izvor: Faktor.ba