Reprezentativke BiH u karateu, sestre Ema i Ena Selman, pretučene u svome stanu

0
335
Foto: Facebook

Reprezentativke BiH u karateu, sestre Ema i Ena Selman, pretučene su u svome stanu u Ključu.  

Vijest o tome objavila je Ema Selman na svome Facebooku, a slučaj je potresao cijelu Krajinu i BiH. Ema i Ena su uspješne reprezentativke BiH koje su u našu zemlju donijele veliki broj medalja sa međunarodnih takmičenja. Ema je uz objavu na Facebooku priložila i fotografije na kojima se vide modrice na njenom licu.

“Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti”, napisala je Ema Selman.

Ona je istakla kako joj je dosta nasilja nad ženama i poručila da neće šutjeti.

“Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača”, napisala je.

Njihovi prijatelji, ali i drugi građani su sestrama uputili riječi podrške u brojim komentarima na društvenim mrežama te su osudili nasilje nad ženama.

Izvor: Faktor.ba