Tuča gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali

0
272
Foto: Omer Kavazović/Radiosarajevo.ba

Sinoć nešto prije 23 sata u sarajevskom naselju Baščaršija, u blizini Sebilja, došlo je do panike među prolaznicima, nakon što je izbila, navodno, svađa između dva vlasnika.

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba došlo je do tuče između vlasnika dva objekta, a gosti i prolaznici su počeli panično bježati.

“Na glavnoj ulici uskoro je nastao haos, ljudi su trčali. Ja sam malo prije, s porodicom, sjedila u kafiću kod Sebilja, kada sam vidjela ljude kako panično trče i obaraju izloge”, opisala je ovaj događaj jedna osoba.

Kako je potvrdio jedan od zaposlenih na mjestu događaja, sukob je nastao zbog gostiju u kafićima.

Navodno, kada je gazdarica jednog kafića htjela da se suprotstvi konkurenciju koji su odvodili goste u svoje objekte, vlasnik drugog kafića je izašao i došlo je do incidenta.

Foto: Čitatelj/Klix.ba

“Gazdarici je slomljena vilica, a i gazda je teže povrijeđen. Oboje su otišli u bolnicu”, potvrdio je za Radiosarajevo.ba jedan od svjedoka.

On je dodao da je došlo i do pucnjave, navodno iz plinskog pištolja.

Pojedini portali su javili da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja, ali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo to demantirali.

Nakon sinoćnje masovne tuče na području Baščaršije u Sarajevu sa detaljima se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Kako navode, dojavu o sukobu više osoba dobili su od građana u 20:50 sati. Tučnjava se desila u ulici Trgovke, općina Stari Grad. prenio je portal Klix.ba.

Muškarac inicijala N. D. (35) teško je povrijeđen, dok su lakše povrede zadobili ženska osoba inicijala A.P. (24), te muškarci A. D. (24) i E. D. (26), svi iz Sarajeva.

Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je N.D. na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.