Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Almira Škrijelja u Sarajevu

0
202
Sead Tahirović

Deset minuta poslije ponoći na području Ilidže uhapšen je Sead Tahirović koji je osumnjičen da je jučer u JU Studentski centar u Sarajevu ubio Almira Škrijelja, svog nadređenog na poslu, saznaje Klix.ba.

“On je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode te će nakon kriminalističke obrade u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva KS”, rekao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Kako se saznaje, policija je nakon ubistva koje se dogodilo u četvrtak prije podne osiguravala više lokacija za koje se raspolagalo saznanjima da se na njima osumnjičeni može nalaziti ili pojaviti.

Almir Škrijelj/Foto: Faktor

Dvojica sukobljenih uposlenika Studentskog centra u Nedžarićima su ranije bili u lošim odnosima i poslije određenog vremena su se pomirili. Zbog toga je, smatraju uposlenici, ubistvo bilo iznenadno.

Zaposlenik koji radi kao ekonom je nožem napao svog nadređenog, šefa smještaja, nanijevši mu jednu povredu nožem. Kada je povrijeđeni počeo bježati, zadobio je udarac sleđa. Navodno, ponovo nožem.

Ubistvo se desilo neposredno prije sastanka koji je trebao biti održan u Studenstkom centru i kojem su obojica trebali prisustvovati.

Izvor: Klix