Bosanka osumnjičena da je u stanu držala dvojicu muškaraca i zlostavljala ih

0
264
Foto: avaz.ba/Privatna arhiva

Devetnaestogodišnjakinja koju su pripadnici FUP-a uhapsili jučer u nastavku akcije kodnog naziva Lipa, danas je predata Tužilaštvu KS.

Zvanično su saopćeni tek njeni incijali, ali saznajemo da se radi o Arabelli Avdić, koja je odranije poznata policijskim organima.

Avdić je osumnjičena je za nanošenje teških tjelesnih povreda, protivpravno lišenje slobode i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. 

Foto: Facebook

Iz Tužilaštva su precizirali da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu na Alipašinom Polju protivzakonito postupala, odnosno ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem, piše Oslobođenje.

Prilikom prilikom pretresa stana koji koristi na području sarajevske Općine Novi Grad pronađeni su heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić je hapšena i u decembru prošle godine zajedno sa 25-godišnjim Semirom Zornićem zbog sumnje da su pokušali provaliti u Konzum na Koševskom Brdu.