Američka vojska novopazarskoj bolnici donirala skafandere

0
156
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa delegacijom Vojske Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio potpukovnik Aleks Predraza.

Gradonačelnik je goste detaljnije upoznao sa aktuelnom situacijom u gradu i izazovima pred kojima se Novi Pazar našao u proteklom periodu.

On je podsjetio da je Vojska SAD Opštoj bolnici donirala 1.800 skafandera za višekratnu upotrebu

“Imali smo izuzetno konstruktivan sastanak. Tradicionalno dobra saradnja sa našim prijateljima iz Ambasade SAD u Beogradu rezultirala je između ostalog i podrškom bolnici u vidu zaštitne opreme. Zahvalni smo na značajnoh pomoći u ovom, po cio svijet ni malo jednostavnom trenutku”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Oprema je obezbijeđena preko Evropske komande vojske SAD, Odjeljenja za odbranu, a na inicijativu Regionalne razvojne agencije SEDA, koja je prije nekoliko mjeseci svim ambasadama u Srbiji uputila poziv da pomognu ovom kraju.

“U ime Vlade SAD i Evropske komande američke vojske izražavam zadovoljstvo što možemo da vam pružimo podršku u borbi sa pandemijom. Znamo koliko je važno da zdravstveno radnici, u svom nastojanju da pomognu drugima, ostanu bezbjedni”, kazao je ovim povodom potpukovnik Vojske SAD Aleks Predraza.