“Avenija MB” će hvatati pse lutalice, a nakon evidentiranja i vakcinisanja ponovo ih vraćati na ulice Novog Pazara

0
346
Foto: radiostoplus.com

Beogradska kompanija “Avenija MB” dobila je posao na tenderu Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” za humano hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa na teritoriji Novog Pazara, prenosi radio Sto plus.

Njihova ponuda od 4,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrijednost bila je jedina, a tenderska komisija je ocijenila da je blagovremena i prihvatljiva nakon čega je predložila da “Gradska čistoća” sa njima zaključi ugovor.

“Avenija MB” će imati zadatak da u Novom Pazaru hvata pse lutalice, evidentira ih, mikročipuje, vakciniše, steriliše, smješta i brine se o njima u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, a potom ih vrati na prvobitno mjesto hvatanja.

Foto: podunavlje.info

U tenderskoj dokumentaciji nije navedeno koliko će pasa lutalica na taj način biti tretirano, a u odluci o dodjeli ugovora koliko košta hvatanje i zbrinjavanje jednog psa.

Kompanija “Avenija MB”, koju pojedina udruženja za zaštitu životinja optužuju za okrutno postupanje prema psima, je i prošle godine pobijedila na tenderu “Gradske čistoće” za hvatanje pasa lutalica.