BS: Iznenađuje ćutanje javnosti i izostanak osude Skupštine na poruke poslanika DF-a

0
104

Izjava poslanika DF-a Milutina Đukanovića da taj politički savez ne baštini Crnu Goru kojom upravljaju Bošnjaci, muslimani i Albanci nije ništa novo što već nije čulo od Demokratskog fronta, saopćeno je iz Bošnjačke stranke, ali – kako su kazali, iznenađuje ćutanje crnogorske javnosti i izostanak osude od strane predsjedavajućeg Skupštine.

“Ovakve poruke nisu nešto što već nismo čuli od DF-a, ali nas dodatno iznenađuje da se ponavljaju na ovakav način, a da niko nije reagovao i da nije naišlo na osudu predsjedavajućeg Skupštine.

Smatramo da se ovim želi inputirati da su predstavnci manjinskih naroda građani drugog reda i da ne mogu obavljati visoke funkcije. Razumijemo ovu ideologiju DF-a, ali je neprimjereno da crnogorska javnost na ovakve izjave ćuti”, saopšteno je iz BS.

U 2020. godini Skupština Crne Gore, kako su naveli, mora da reaguje na sve priče o jednovjerskoj Crnoj Gori.

“Jer, za nas su te teme apsolvirane 2006. godine kada su manjinski narodi sebe ugradili u društveno biće države Crne Gore, kao i mnogo puta ranije kada su bili na pravoj strani istorije, u svim istorijskim prekretnicama.

Manjinski narodi će sigurno uvijek biti lojalni građani državi Crnoj Gori, ali će isto tako tražiti svoje mjesto u institucijama i na najvišim državnim funkcijama, shodno Ustavu i zakonima, po kojem su svi građani ravnoravni, a napredovanje se ostvaruje na osnovu kompetencija i stručnosti.

Nažalost DF-a i drugih istomislećih, Crna Gora kao članica NATO-a i EU u budućnosti, će sigurno unaprjeđivati demokratske standarde i afirmaciju manjinskih prava kao jednog od standarda demokratije i modernog društva”, navodi se u saopćenju.