Crnovršanin: Porodicama preminulih od korone 30.000 dinara refundacije troškova

0
122
Foto: radiostoplus.com

Član Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara Naser Crnovršanin rekao je danas da su mogućnosti svake zloupotrebe za refundiranje troškova porodicama čiji je član preminuo od posljedica korona virusa isključene, jer su svi detalji određeni odlukom.

On je radiju Sto plus pojasnio da ne postoji valjan razlog što se sa donošenjem ove odluke čekalo do sada.

“Jednostavno, pratilo se odvijanje situacije, da ne bi još u međuvremenu neku mjeru donijeli i onda smo shvatili da je drugi talas već iza nas, a da smo, kao što vidite, već ušli u treći talas. Ovu odluku smo donijeli da se te porodice ni na koji način ne bi osjećale diskriminisano, u odnosu na one koje su bile obuhvaćene ranijom odlukom”, rekao je Crnovršanin.

Štab je na posljednjoj sjednici donio je odluku da porodicama osoba preminulih od posljedica pandemije ovog virusa prije 4. jula ove godine budu refundirani troškovi nastali prema JKP “Gradska čistoća” u iznosu do 30.000 dinara.

Foto: radiostoplus.com

Crnovršanin je podsjetio na raniju odluku Štaba, donijetu 4. jula ove godine, da se sve porodice čiji su članovi preminuli od posljedica ove pandemije oslobode plaćanja troškova koje su imale prema JKP “Gradska čistoća”.

On je istakao da zahtjevi mogu da se podnose već od ponedjeljka, 26. oktobra, na pisarnici Gradske uprave.

“Službenici Uslužnog centra će pojasniti koja je dokumentacija neophodna da bi se dokazalo i ostvarilo ovo pravo. Zahtjevi se podnose na šalteru broj 2, od 7.30 do 15 časova”, rekao je Crnovršanin.

Izvor: Radiostoplus.com