Dijaspora i privrednici finansiraju izgradnju Dijagnostičkog centra u Tutinu

0
172
Screenshot: YouTube/Tutinske novine

Dijagnostički centar u okviru Doma zdravlja u Tutinu se ubrzano gradi, a radove uglavnom finansiraju vlasnici uspješnih tutinskih firmi i dijaspora.

Ranije su Tutinci u dijaspori obezbijedili skener, rendgen aparat i druge dijagnostičke uređaje, koji će biti smješteni u novoizgrađenom dijagnostičkom centru.

“Što se samog dijagnostičkog centra tiče, prvi sprat biće isključivo namijenjen za smještaj dijagnstičke opreme – skenera i digitalnog rendgena, a tu će biti i kabine za presvalačenje pacijenata. Na drugom spratu predvidjeli smo da budu radne stanice, što će omogućiti našim zdravstvenim radnicima, koji budu radili u Dijagnostičkom centru, kretanje unutrašnjim stepenicama, dok će za pacijente imati stepenište sa spoljne strane objekta. Na spratu će naši radilozi očitavati snimke pacijentima”, kaže Kemal Ćorović, direktor Doma zdravlja u Tutinu.

Screenshot: YouTube/Tutinske novine

Altan Gegić, menadžer Doma zdravlja, ističe da su se u akciju izgradnje Dijagnostičkog centra uključili mnogobrojni tutinski privrednici, kao i Tutinci u dijaspori.

Uporedo sa radovima na izgradnji Dijagnostičkog centra, ovih dana je u okviru Doma zdravlja opremljena i dnevna covid bolnica.

Izgradnjomi puštanjem u rad Dijagnostičkog centra u Tutinu, u okviru Doma zdravlja, ova zdravstvena ustanova biće još korak bliže statusu opšte bolnice.