Dobrotvor Harun Smajović donirao kompjutere školi u Dugoj Poljani

0
302
Screenshot

Harun Smajović iz Švicarske obezbijedio je vrijednu donaciju za osnovnu školu “Bratstvo-jedinstvo” u Dugoj Poljani. Sandžaklija, porijeklom iz sela Draževiće, koji je nekada i sam pohađao ovu školu, uputio je desetak kompjutera u vrijednosti oko 5.500 švicarskih franaka.

Obzirom da se od 2. septembra uvode elektronski dnevnici u školama ovo je donacija koja će koristiti ne samo učenicima, već i osoblju škole, kaže direktor škole Irfan Paučinac.

On ističe da Harun Smajović nije zaboravio svoj rodni kraj i da je ranije pomagao selu Draževiće, odakle potiče.

“Moj prijatelj Harun Smajović dokazani je dobrotvor. Naš je razgovor trajao pet minuta. Kad sam rekao kakav imam problem, to je već bilo završeno u istoj sekundi. Kad sam rekao da su mi prijeko potrebni kompjuteri rekao je Irfane, mi to završavamo dobit ćeš. Ispoštovao je dogovor, čak i laptop donirao kao poklon direktoru, ali ja ću to pokloniti nekom od mojih kolega”, navodi Paučinac.

Paučinac navodi da generacijska razlika i politička ubjeđenja nisu nikada bili prepreka i da u Dugoj Poljani svi djeluju jedinstveno..

“Harun je džematlija našeg džemata u Dugoj Poljani koji jako dobro funkcioniše s našim imamom Berinom Ljajićem koji nas je okupio pa iako možda ne razmišljamo svi isto, mi smo jedno. Dižemo objekte svi zajedno, tražimo pomoć iz inostranstva koja pristiže ali još bih jednom apelovao da svi ljudi kao što je Harun Smajović pomažu svoje škole, džamije, koje su stub obrazovanja i vaspitanja djece”, kaže direktor Paučinac.

Izvor: Sandzacke.rs / SANA