Doktor Vasović dobio ponudu za smjenjivanje sa načelničkog mjesta

0
111
Foto: Tanjug

Načelniku Operativnog bloka sa centralnom sterilizacijom u Opštoj bolnici u Novom Pazaru Dragošu Vasoviću uručena je danas Ponuda za izmjenu ugovorih uslova rada, koju je on odbio da potpiše.

U Ponudi se navodi da se Vasović zbog potrebe procesa i organizacije rada razrješava funkcije rukovodioca ovog bloka, te da prihvatanjem Ponude i potpisivanjem aneksa ugovora zadržava pravo da pred nadležnim sudom osporava zakonitost aneksa ugovora, a da njegovo neprihvatanje predstavlja otkazni razlog.

Vasović je radiju Sto plus rekao da je zatečen ovom Ponudom i da je tražio da dobije klasično rješenje o razrješenju sa načelničkog mjesta, koje će bez problema potpisati.

“Nisam pravnik, ali ovo je, po meni, razrješenje u veoma perfidnoj zavijenoj formi. Prvi put vidim ovako nešto, napisano u stilu klasične igre riječi. Nemam nikakav problem da budem razriješen, jer nisam rođen sa načelničkom funkcijom, ali neka se razrješenje napiše kako se oduvijek i pisalo“, rekao je Vasović.

On je načelnik ovog bloka već 17 godina, a 30 godina radi kao ljekar u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dodaje da je ova Ponuda napisana 21. septembra, ali da je on tek danas dobio.

Vasović smatra da je Ponudu dobio jer je jedan od 37 specijalista koji su peticijom od najvišeg državnog vrha Srbije tražili smjenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice.

“Mislim da je naredna koja će biti smijenjena ili koja će dobiti sličnu Ponudu moja supruga Nela Vasović, načelnica Očnog odeljenja, koja je takođe jedna od potpisnice ove peticije. Već joj je nagovešteno da će biti smenjena, a dobija i otvorene pretnje”, rekao je Vasović.

Prije nedjelju dana smenjen je još jedan specijalista koji je potpisao ovu peticiju, zamjenik načelnika hirurškog odeljenja Džemail Detanac.

Oni Mahmutovića smatraju najodgovornijeg za loše stanje u Opštoj bolnici i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije Covid-19.

Izvor: Radiostoplus.com