Emrović: Preduzimamo sve zakonske mjere da bi stali na put vršnjačkom nasilju

0
464
Screenshot / A1

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci masovnih zakazanih tuča učenika osnovnih škola u Novom Pazaru, a roditelji su nakon ovih saznanja potreseni i brinu za bezbjednost svoje djece.

Jedan od roditelja učenika sedmog razreda jedne osnovne škole, naveo je da se grupe učenika sastaju nakon ili prije časova u blizini škole na zakazane tuče koje snimaju mobilnim telefonima i poslije prodaju snimke drugim učenicima za 50 dinara kako bi vidjeli, kako kažu oni, “ko je koga prebio”.

Ovu priču za RTV Novi Pazar potvrdila je direktorka Osnove škole “Vuk Karadžić” Rafeta Emrović.

“Škola preduzima sve što je predviđeno Zakonom u ovakvim okolnostima. Imamo sastanke sa gotovo svim roditeljima, sastanke Tima za vršnjačko nasilje. Ni jedan slučaj se nije desio u školskom prostoru. Imamo školskog policajca i video nadzor. Međutim, želimo da stanemo na put vršnjačkom nasilju ma gdje da se ono dešavalo”, kazala je Emrović.

U ovoj školi posljednjih dana intenzivirani su vanredni roditeljski sastanci kako bi se roditelji učenika upoznali sa novonastalim događajima, sa ciljem da se spreči dalje nasilničko ponašanje pojedinaca koje može dovesti i do težih posljedica.

Izvor: RTV Novi Pazar / Video: A1