Gradski čelnici čestitali Bajram

0
67
Foto: Grad Novi Pazar

Čestitke pvodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama uputili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsjednica Skupštine Grada Hanadi Hajdinović i zamjenik gradonačelnika Nebojša Ravić.

“Svim  sugrađanima islamske veroispovesti, u nadi da ćemo Bajram dočekati ojačani ibadetima, želim od srca Bajram Šerif Mubarek Olsun. Neka dani pred nama donesu zdravlje, mnogo ljubavi, ličnog i  porodičnog mira i blagostanja, a bajramske radosti nas podstaknu na njegovanje solidarnosti, tolerancije i razumevanja među ljudima”, kaže se u čestitki gradonačelnika Biševca.

“Svim građanima Novog Pazara islamske vjeroispovjesti ovim putem čestitam nastupajući blagdan. Želim da ovaj Ramazanski bajram svima donese mir i radost i da ga provedete u zdravlju, sreći i blagostanju u krugu svojih najbližih. Neka radost Bajrama naše domove ispuni toplinom, a srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog povjerenja i za postizanjem jedinstva našeg naroda. Bajram mubarek olsun”, navodi u čestitiki predsjednica Skupštine Novog Pazara.

“Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama svim građanima muslimanske veroispovesti upućujem srdačne čestitke sa željom da praznik provedete  u zdravlji i sreći, okruženi porodicom i najbližima. Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj, kako onima koji ga slave tako i svim ljudima dobre volje, za izgradnju što kvalitetnijih međusobnih odnosa, dijaloga i uvažavanja različitosti, a humanost i solidarnost neka nam svima budu uzor i putokaz”, poručio je u čestitki zamjenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić.