Hot: Zlonamjerne i neistinite tvrdnje da opština Tutin usporava početak radova na putu NP-TT

0
226
Foto: Facebook/Opština Tutin

Predsjednik opštine Tutin Kenan Hot negirao je navode ministarke Zorane Mihajlović i poslanika SPP-a Jahje Fehratovića, iznijete na zasjedanju Skupštine Srbije, da je lokalna samouprava Tutina odgovorna za kašnjenje radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin.

Hot je na svom Facebook profilu ocijenio da su navodi po ovom pitanju iznijeti u Skupštini Srbije i medijima zlonamjerni i neistiniti i da su u službi prikupljanja jeftinih političkih poena.

“Skandalozno je da se ovih dana u medijima, a i u Skupštini R. Srbije u susret parlamentarnim i lokalnim izborima koji će se održati u proleće vrlo zlonamerno iznose neistine vezane za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin. Da li je po sredi neznanje i nepoznavanje zakona, ili prikupljanje jeftinih političkih poena? Očigledno je da je oboje u pitanju”, ocijenio je Hot.

On je naveo da je opština Tutin odmah nakon potpisivanja sporazuma između predsjednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Recepa Tayyipa Erdogana, a po zahtjevu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u avgustu 2018. godine na sjdnici lokalnog parlamenta donijela odluku o izradi Plana detaljne regulacije (PDR) za pomenuti put.

“Napominjem da Opština Tutin ne izradjuje Plan detaljne regulacije (PDR), već je to obaveza Instituta za puteve Beograd, koji je po mojim informacijama u završnoj fazi i očekujem da se PDR donese u prvoj polovini februara. To ni u kojem slučaju ne znači da Opština Tutin usporava početak radova. Radovi će početi u rano proleće, potpisani su svi sporazumi i obezbedjena finansijska sredstva, kako je najavila ministarka Mihajlović”, napisao je Hot na svom Facebook profilu.

Hot je podsjetio da je dugogodišnje zalaganje tragično stradalog predsjednika Tutina, rahmetli Šemsudina Šemka Kučevića, u najvećoj mjeri dovelo do realizacije ovog projekta.

Izvor: Sandzacke.rs