Husović: Bošnjačka stranka doprinijela da Crna Gora bude sigurno mjesto za život

0
80
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka je učesnik svih važnih političkih procesa u državi, što je pokazatelj da je njena ideja iz 2006. godine naišla na odobravanje, a vizija osnivača stranke biće potvrđena i narednih godina uz podršku mladih ljudi koji su budućnost partije, poručio je lider Bošnjačke stranke Rafet Husović povodom 14 godina od osnivanja ove partije.

U Rožajama je, kako je navedeno, 26. februara 2006. godine osnovana Bošnjačka stranka “jedini autentični politički zastupnik interesa Bošnjaka u Crnoj Gori”.

“Za relativno kratak period postojanja, kroz aktivnu realizaciju programskih odrednica BS je unaprijedila status Bošnjaka u državi na svim nivoima i postala važna poluga u državnoj vlasti. Na današnji dan prije 14 godina, nakon dugih priprema, osnovali smo Bošnjačku stranku, što je bio početak realizacije političkog projekta koji je imao za cilj da bošnjački narod u Crnoj Gori dovede na poziciju aktivnog sudionika na političkoj i ukupnoj društvenoj sceni gdje se, slobodno mogu reći, danas po prvi put u svojoj istoriji nalazi. Bošnjačka stranka je svojom političkom vizijom podržala sve ideje koje su vodile ka zajedničkom cilju – približavanju Crne Gore zajednici evropskih država”, kazao je Husović.

Za 14 godina učešća na političkoj sceni Crne Gore Bošnjačka stranka je, kako je rekao, djelovanjem doprinijela da država Crna Gora danas bude sigurno mjesto za život svih njenih građana.

“Koncept građanske, multietničke Crne Gore jedini je održivi model na koji smo itekako ponosni. Crna Gora je danas građanska država, koja je na demokratski način obnovila svoju nezavisnost. Mi smo danas punopravna članica NATO Alijanse, a takođe smo i pred vratima EU. Nastavljamo naš put ka još intezivnijem razvoju”, zaključio je Husović, prenosi Pobjeda.