Islamska zajednica donirala video nadzor školi “Avdo Međedović”

0
57
Foto: SANA

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), predvođena muftijom Mevlud ef. Dudićem posjetila je jučer rukovodstvo Osnovne škole “Avdo Međedović” u Novom Pazaru gdje su uručili vrijednu donaciju finansirajući instalaciju video nadzora, kao podršku bezbjednosti djece i zaposlenih, javlja SANA.

Delegaciju su ugostili direktor Safet Smailović i predsjednik Privremenog organa dr. Admir Muratović.

Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo što je Islamska zajednica u mogućnosti svojom podrškom dati doprinos uspješnosti rada ove škole od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji, stavljajući na znanje njenom rukovodstvu svoju spremnost da i dalje bude na pomoći kako bi ova škola u budućnosti postala jedna od najuspješnijih u regionu i šire.

Foto: SANA

Kako prenosi Agencija SANA, muftija Dudić je podvukao važnost riješenosti Ministarstva prosvjete do do kraja ostane dosljedna odluci da spriječi bilo kakvu politizaciju rada u ovoj školi dajući podršku legalnim organima u njihovu radu u interesu učenika i uposlenika ove renomirane vaspitno- obrazovne ustanove.

Direktor Smailović se u svoje ime zahvalio muftiji Dudiću na posjeti i vrijednoj donaciji, iskazujući spremnost da se uloži poseban napor kako bi ova škola opravdala podršku važnih institucija i sve to vratila uspjesima svojih učenika.

Posjeta je završena zajedničkim iftarom.

Foto: SANA

Izvor: SANA