Kamberi-Ugljanin: Nezaobilazan smo faktor u budućim razgovorima vlasti i opozicije

0
135
Foto: SDA Sandžaka

Predsjednik poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” Šaip Kamberi i predsjednik Albanskog nacionalnog vijeća Ragmi Mustafa posjetili su jučer Sandžak i Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Kako je saopćeno iz SDA, tokom sastanka još jednom je konstatovano da kao manjinske parlamentarne stranke članice poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” predstavljaju “jedinu opoziciju u Skupštini Srbije i da su nezaobilazan faktor u budućim razgovorima o stvaranju uslova za regularne, slobodne, fer i demokratske izbore, na kojima će građani moći bez pritisaka i bez straha da slobodno izraze svoju izbornu volju”.

Foto: SDA Sandžaka

“Zaključeno je da će narodni poslanici preuzeti konkretne aktivnosti u procesu izmjene Ustava Srbije i za rješavanje konkretnih problema građana u Sandžaku i Preševskoj dolini”, navodi se u saopćenju.

U fokus jučerašnjeg sastanka našao se i predstojeći popis stanovništva u Srbiji i zemljama u regionu, koji će se održati tokom mjeseca oktobra 2021. godine.

“Izražena je spremnost i puna podrška svim aktivnostima da bi se popisali svi građani Preševske doline i Sandžaka”, poručeno je sa sastanka.