Korupcija u novopazarskom zdravstvu, jedan predmet završen, dva u toku

0
126
Foto: Ilustracija

Odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru Ibrahim Dervović (46) pravosnažno je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, dok postupci protiv ljekara M.I.A. (56) i doktora Opšte bolnice I.T. (56) još uvijek nisu okončani, saznaje radio Sto plus.

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu Dervovića je proglasilo krivim zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu iz člana 359 Krivičnog zakonika, a u vezi člana 33 i člana 61.

“Istraga prema osumnjičenoj M.I.A. još uvijek nije završena zbog broja lica koja su obuhvaćena istragom, kao i zbog broja radnji izvršenja krivičnog djela koja joj se stavljaju na teret”, rečeno je radiju Sto plus u Posebnom odjeljenu za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu.

Dervović i M.I.A. uhapšeni su krajem oktobra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

“Oni se sumnjiče da su od maja 2018. do jula 2019. godine sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako oni nisu ni prisustvovali obuci i ispitu”, saopštila je tada policija.

Doktor I.T. uhapšen je sredinom oktobra 2018. godine, a nakon istrage i prikupljanja dokaza Posebno odeljenje Višeg tužilaštva u Kraljevu je u novembru iste godine protiv njega podiglo optužnicu “zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo primanje mita”.

“Suđenje prema okrivljenom I.T, a po optužnici ovog Tužilaštva još uvijek nije završeno, jer su se glavni pretresi odlagali zbog aktuelne situacije, odnosno, proglašene pandemije izazvane virusom korona”, odgovorili su radiju Sto plus iz Posebnog odjeljenja Višeg tužilaštva u Kraljevu.

On se tereti da je od od šest osoba, koje je liječio na hirurškom odjeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi.

Izvor: Radiostoplus.com