Ljajić za “Blic” o novoj vladi i zašto napušta ministarsku fotelju

0
219
Screenshot: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da neučestvovanjem u novoj vladi ne izlazi iz politike, već pravi pauzu da bi se, kako kaže, vratio nekoj budućoj vladi.

On je u intervjuu za današnji ”Blic” istakao da stranka koju vodi ima tri ”ozbiljna kandidata” koji bi mogli da ga naslede na funkciji ministra.

Dodao je da još nije definisano koji će tačno resor pripasti SDPS-u u novoj vladi i da zato ne može da govori o konkretnim imenima, ali je, kaže, siguran da troje njegovih partijskih kolega – dvije žene i jedan muškarac, mogu adekvatno da obave posao za koji budu zaduženi.

Ljajić kaže da je predsjedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću prenio da bi najlogičnije bilo da kandidat SDPS-a preuzme resor koji je on do sada vodio.

”Prije svega, za tu poziciju imamo najbolja rješenja, a i ne bi bilo potrebno više mjeseci da se neko uhodava i ulazi u nov posao”, rekao je Ljajić i dodao da je njegova stranka zainteresovana da zadrži mjesto potpredsjednika Narodne skupštine o čemu će, kako je naveo, razgovarati sa partnerima iz SNS-a.

Screenshot: nova.rs

Na pitanje o odluci da se odrekne ministarske funkcije, Ljajić je kazao da su dva ključna razloga za to, a prije svega, obećanje koje je dao prije dve godine.

On je kazao da su ga mnogi iz stranke uvjeravali da ostane ministar jer je njegovo neučestvovanje u vladi veliki rizik za SDPS, čega je, kako kaže, i sam svjestan, ali smatra da je bolje rizikovati nego izgubiti kredibilitet.

Kao drugi razlog naveo je učestale optužbe političkih oponenata da je ”vječiti ministar” i da je bio u svakoj vladi, a koji mu, kaže, broje dane u vladi jer ”ne mogu da nađu grešku”.

Komentarišući najavu predsjednika Vučića da bi 2022. godine , pored predsjedničkih, mogli da se održe i vanredni parlamentarni izbori, Ljajić kaže da ne zna da li će ih biti, ali da bi u potpunosti razumeo logiku da se oni održe.

Izvor: Tanjug/Blic.rs