Mladi novopazarski informatičari na praksi u RTV Novi Pazar

0
221
Screenshot RTV Novi Pazar

Učenici trećeg razreda srednje Tehničke škole u Novom Pazaru, smjer Informacione tehnologije, ovih dana praktičnu nastavu obavljaju u Radio televiziji Novi Pazar, objavljeno je na portalu ove medijske kuće.

RTV Novi Pazar je odabrana jer, prema mišljenju profeosora i mladih informatičara, poseduje najsavremeniju opremu i uslove za izvođenje praktične nastave u oblasti informacione tehnologije.

Kada je u pitanju praktična nastava u oblasti informacionih tehnologija, Radio televizija Novi Pazar je, po ocjeni stručnjaka, van konkurencije na ovim prostorima. Već druga grupa učenika Tehničke škole započnje obuku u našoj medijskoj kući.

”Što se tiče vaše Televizije, mogu vam reći da ste jedna od ozbiljnijih firmi u južnom delu Srbije i Tehnička škola je odlučila da svoje učenike pošalje na praksu ovde zato što RTV Novi Pazar ima najsavremeniju opremu koju sam do sada vidio u preduzećima u ovom dijelu zemlje”, izjavio je profesor Suad Suljević.

Utisci učenika ne odstupaju mnogo od mišljenja profesora, jer ovakva praktična nastava za neke je i motiv za rad u televiziji.

Smjer Informacione tehnologije u Tehničkoj školi postoji već 4 godine. Prošle nedelje praktičnu nastavu u Radioteleviziji Novi Pazar završili su učenici 4 razreda, a ove nedelje u gostima su im đaci odjeljenja III/5.

Inače, praktična nastava se organizuje i u drugim obrazovnim profilima, a rukodstvo Tehničke škole se trudi da svojim učeninicima obezbijedi najkvalitetnije obrazovanje i kada je u pitanju odabir radnih organizacija za praktičnu nastavu.

Izvor: RTV Novi Pazar