Mustafić: Zalagaćemo se za pomoć privrednicima

0
76
Foto: BS

U uslovima krize izazvane pandemijom Covid 19, ispravno je pomoći poslodavcima i privrednim subjektima u cilju očuvanja radnih mjesta i nastavka privređivanja, poručio je Suljo Mustafić, politički direktor Bošnjačke stranke i poslanički kandidat.

On je istakao da će se Bošnjačka stranka u državnim institucijama zalagati za kreiranje efikasnih i održivih aktivnih mjera za nezaposlena lica u cilju njihove konkurentnosti na tržištu rada i otvaranje novih radnih mjesta.

“Isto tako, radićemo sa lokalnim samoupravama na sistemskoj podršci privrednicima, razvoju “biznis inkubatora“ i “start up“ centara, osnivanju biznis zona kako bi jačalo preduzetništvo i mogućnost privlačenja i iskorišćavanja sredstava, pogotovo iz fondova EU. Bošnjačka stranka smatra da je ispravno podržavati preduzetničke incijative i pomagati preduzetnicima i poslodavcima da pokrenu i održe svoja preduzeća. Na taj način, omogućava se dobrim biznis idejama da postanu izvor egzistencije za pojedince i njihove porodice”, kazao je Mustafić.

On je napomenuo da Bošnjačka stranka smatra ispravnim raditi na unaprjeđivanju položaja osoba sa invaliditetom, na njihovoj edukaciji i unaprjeđivanju njihove sposobnosti u cilju punog uključivanja na tržište rada.

“Naši predstavnici će se zalagati za punu implementaciju i unaprijeđivanje zakonskih rješenja u ovoj oblasti. Zalagaćemo se i da se preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju osmišljavaju i finansiraju brojni novi programi u oblasti radne integracije OSI i subvencioniranja poslodavaca za zapošljavanje ovih osoba”, rekao je Mustafić.

Izvor: Standard