Na ime “viška radova” za uređenje javnih površina dodatna četiri miliona

0
154
Foto: radiostoplus.com

Gradska uprava Novog Pazara isplatiće još oko četiri miliona dinara kompaniji “Ukras” na ime “viška radova” prilikom uređenja tri javne površine u centru grada, saznaje radio Sto plus.

Takve odluke donijete su na osnovu toga što su izvođač radova i stručni nadzor lokalnoj samoupravi dostavili predračune sa uračunatim viškovima radova, a što je ocijenjeno kao objektivan razlog za izmjenu prvobitnih ugovora.

Tako će iz gradske kase na ime uređenja Platoa Srđana Aleksića umjesto prvobitnih 21,1 milion dinara (sa uračunatim porezom na dodatu vrednost), sada biti isplaćeno dva miliona dinara više.

Vrijednost viška izvedenih radova prilikom uređenja pasaža Nove lučne zgrade je 1,7 miliona dinara, a ukupnog posla 18,7 miliona dinara.

Za uređenje Žitnog trga iz budžeta Novog Pazara, sa uračunatim viškom radova, biće isplaćeno 15,9 miliona dinara, oko 400 hiljada dinara više nego što je dogovoreno prvobitnim ugovorom.

Kompanija “Ukras” dobila je na tenderu i posao uređenja pasaža kod Kulturnog centra, a on je bio vrijedan 9,5 miliona dinara.

Ukupna vrijednost svih ovih radova je preko 67 miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com