Na pomolu novi talas korone u Novom Pazaru

0
444
Foto: radiostoplus.com

Novopazarska bolnica transportovala je tokom posljednja dva dana u Klinički centar Kragujevac (KC) sedam pacijenata zaraženih korona virusom, saznaje Sto plus radio.

“Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta sa težom kliničkom slikom”, navelo je više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić potvrdio je nagli skok broja slučajeva sa simptomima bolesti i u skladu sa tim rast broja pacijenata na Infektivnom odjeljenju, kovid ambulanti i privremenoj bolnici.

“Trenutno imamo više od 40 pregleda dnevno u kovid ambulanti, od kojih se desetak šalje na Infektivno odeljenje “, rekao je Spahić.

Inače, na liječenju u Kragujevcu nalazi više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je njih dvoje trenutno na respiratoru.

Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i pridržava mera opreza nisu dali rezultat.

Spahić je ukazao na naglo opuštanje i nepridržavanja mjera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima.

“Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih”, naglasio je Spahić.

Izvor: Radiostoplus.com