NAKON PISANJA MEDIJA: Izmijenjen tender za novogodišnju rasvjetu

0
157
Foto: Radiostoplus.com

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar izmijenilo je tendersku dokumentaciju za kupovinu novogodišnje dekorativne rasvjete, a nakon pisanja radija Sto plus da se njome favorizuje samo jedna kompanija.

Prvobitnim tenderom bila je predviđena nabavka 40 svjetlećih ledenica i osam svjetlećih zvijezda kompanije “Blachere Illumination” ili odgovarajućih, kao i dva različita “3D motiva”, sa specifičnim šiframa i tačnim dimenzijama, bez objašnjenja o kakvim ukrasima se radi.

Ti “3D motivi” istog proizvođača, sa identičnom šifrom, traženim dimenzijama i težinom, nalaze se u katalogu kompanije “Ilumina” iz Novog Sada, u oblicima ukrasnog Sneška Belića i medveda, što je izazivalo sumnju da se tenderskom dokumentacijom favorizuje ta firma.

Izmenom tendera JP za uređivanje građevinskog zemljišta opisalo je kako bi približno trebalo da izgledaju svetleće zvezde i ledenice, kao i “3D motivi” za koje su naveli da su u obliku “Sneška Belića” i “mede”, bez navođenja da moraju biti proizvodi “Blachere Illumination” ili odgovarajući.

Zbog izmene dokumentacije, rok za dostavljanje ponuda produžen je do 19. novembra.

Kupovina ovih novogodišnjih ukrasa koštaće oko 1,5 miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com