Blokade deponije u Sjenici: Direktor komunalnog prijeti prijavama, mještani ne odustaju

0
126
Foto: SANA

Mještani sela u blizini divlje deponije Goveđak već nedelju dana sprečavaju dopremanje otpada iz Sjenice zbog čega se smeće gomila oko kontejnera i na ulicama te opštine.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vrelo” Nermin Ljajić izjavio je radiju Sto plus da su protiv osoba koje blokiraju deponiju podnijeli odgovarajuće krivične prijave.

“Očekujem da nadležni pravosudni organi brzo reaguju i postupe po tim prijavama. Nadam se da će nakon toga deponija biti odblokirana, a samim tim i riješen problem nagomilavanja smeća u Sjenici”, rekao je Ljajić.

On je dodao da su “razmišljali i o mogućnosti otvaranja nove deponije na drugoj lokaciji, ali da su za taj posao potrebne brojne dozvole i odobrenja”.

Mještani sela koji drže deponiju u blokadi kažu da ih “neće uplašiti krivičnim prijavama” i da će istrajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno, do sanacije i zatvaranja deponije.

“Predstavnici lokalne samouprave znaju naše zahtjeve i mi od njih nećemo odustati, ni po koju cijenu. Poručujemo im, ovde više neće istovariti niti jedan kamion smeća”, istakao je Nebojša Vasojević.

On je kazao da, poslije neuspješnih razgovora sa predsjednikom Opštine Sjenica Munibom Mujagićem, nisu imali nikakve kontakte sa predstavnicima lokalne samouprave ili državnih organa.

Izvor: Radiostoplus.com