Novi Pazar / Turska Douš grupa finansira rekonstrukciju Hale sportova

0
152
Foto: Grad Novi Pazar

U Novom Pazaru započeta je rekonstrukcija Hale sportova“Izudin Šušević”. Kompletnu obnovu dotrajalog objekta finansira turska Douš grupa sa dva miliona eura, a očekuje se da radovi budu završeni za osam meseci, javlja Anadolu Agency.

Realizacija tog i ostalih važnih infrastrukturnih projekata, koji će početi ovih dana, dogovorena je tokom poslednje posete predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Novom Pazaru, rekao je za AA prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

On je u ime građana Novog Pazara zahvalio predsedniku Erdoganu i bratskom narodu Turske zbog podrške i sprovođenja mnogih projekata u ovom delu Srbije.

“Raduje nas početak ovako važnih i obimnih radova. Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, osvedočeni prijatelj našeg naroda, obećao nam je da će naći donatore za rekonstrukciju Hale sportova i on je svoje obećanje ispunio. Obezbedio nam je najbolje donatore koji su izdvojili sredstva od oko dva miliona eura za kompletnu obnovu te sportske dvorane. Ministarstvo sporta Republike Turske pomoglo je nedavno u izgradnji novog terena za fudbal sa veštačkom travom na Rekreacionom centru. Politika stvaranja prijateljstava, koju vodi grad Novi Pazar, rezultira upravo ovakvim projektima, tako će Novi Pazar dobiti još jedan savremen i funkcionalan sportski objekat i tako će biti kompletirana i zaokružena sportska infrastruktura u našem gradu”, rekao je Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

Kada radovi budu završeni, to će značajno rasteretiti dvoranu “Pendik”, koja je u velikoj meri izgrađena sredstvima i donacijama iz Republike Turske. Trenutno u njoj treniraju i mečeve odigravaju četiri novopazarska kolektiva u elitnim ligama.

Izvođači radova na rekonstrukciji novopazarske Hale sportova “Izudin Šušević” kažu da će, uprkos kompleksnim i sveobuhvatnim radovima, rokovi biti ispoštovani, te da će savremena sportska dvorana svečano biti otvorena krajem aprila.

Izvor: Anadolu Agency